OKULUMUZDA ''1 PİL 1 ŞEKER'' PROJESİ UYGULANMAYA BAŞLADI

1 PİL 1 ŞEKER

Okulumuzda 1 Nisan itibari ile  yeni bir e Twinning Projesi daha başlıyor. Okulumuz Öğretmeni Derviş KANBEROĞLU'nun yürütücüsü olduğu "1 Pil 1 Şeker" adıyla yeni bir proje başlatıyor. Projemiz Atık Pil Toplama kampanyasıdır. Kampanya kapsamında her 1 adet atık pil için 1 şeker sloganıyla öğrencilerin geri dönüşüm ve doğayı koruma konusunda farkındalık kazanması amaçlanmaktadır.

1 Pil 1 Şeker Projesi

"1 PİL 1 ŞEKER"  Projesi Mart ayından itibaren  Vezirköprü, Çarşamba ve Belek'te  proje kurucu ve ortaklarımız tarafından uygulanmaya başladı. Projenin ana hedefi tüm öğrencilerimize çevre bilincini oluşturmak, öğrencilerimiz aracılığıyla veli ve mahalle sakinlerine de çevre bilinci farkındalığı oluşturmak, atık pillerden yola çıkarak tüm kimyasal atıkların çevreye verdiği zararı anlatmak, sadece öğrencilerin değil yakın çevremizdeki herkesin duyarlılığını ve katılımını sağlamaktır. Bu sayede tüm öğrencilerimize "doğayı koruyorum" duygusunu yaşatarak tüm doğal alanların korunması ve atık malzemelerin doğaya kazandırılması konusunda topluma örnek öğrenciler  yetiştirilmiş olacaktır. Proje kapsamında öğrenciler topladıkları atık piller  karşılığında şeker kazanacaklardır. Şu ana kadar projenin logo ve afişleri anketlerle belirlendi. Tanıtım çalışmaları yapıldı. Okullarda öğrenciler atık malzemelerden kendi  pil kutularını yapmaya başladılar. Proje kurucuları tarafından ortak okullara atık pil kutuları ve hediyelik şeker dağıtımları yapıldı. Nisan ayı itibariyle öğrenciler proje kapsamında mahallelerinde, sokaklarında ya da apartmanlarında atık pillerin toplanmasını sağlayacak ve okul yönetimine teslim ederken her pil karşılığında; dişlerini de fırçalayacağını unutmayacağına söz vererek  şekerini kazanacaktır.

"1 Pil 1 Şeker" Projemiz haziran ayında sona erecektir.

09.04.2021 346

09-04-202109-04-202109-04-202109-04-202109-04-202109-04-202109-04-2021